300-szor édesebb mint a cukor
Gyakorlatilag 0 kalória
Nem emeli a vércukor szintet
Nem okoz fogszuvasodást
Összes előny megtekintése   »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu

Rövid bevezető a Stevia formákról

A Stevia kivonatait a gyógynövény szárított, őrült vagy friss leveleiből készítik. A Stevia-kivonatok készítéséhez több módszer is ismert. A legtöbb folyamat a vízzel történő oldáson alapul: A levelekből a Stevia hatóanyagait kioldják, majd azokat tovább szűrik és finomítják. A finomítás során az elszíntelenítés és tisztítás eljárásait is alkalmazzák.

A Stevia kivonatainak egyedien édes ízét a gyógynövényben is megtalálható szteviol-glikozid vegyületek adják. A kivonatok nullakalóriás tulajdonságúak, ráadsául nem tartalmaznak szénhidrátokat, cukrot és zsírokat sem. További jellemzőjük, hogy nem emelik meg a vércukorszintet, így cukorbetegeknek is nyugodtan ajánlott a fogyasztásuk. A Stevia kivonatai egészségesek, használatukkal megfelelően pótolhatjuk a cukrokat és egyéb mesterséges édesítőszereket. A Stevia Rebaudiani gyógynövény legismertebb kivonatai a Stevia Tabletta, a Stevia Por és a Stevia Cseppek.

Stevia tabletta

A tabletta-készítés során préseléssel és egy tabelttázó gép segítségével alakítjuk ki a tabletta formáját. Az eljárás maximálisan higénikus!

A tabletta nagy előnye, hogy kiszerelése a legpraktikusabb a Stevia kivonatai közül, könnyen elfér egy kézitáskában is, így bárhová magunkkal vihetjük. A Stevia Tablett adagolása roppant egyszerű, forró és hideg italok édesítéséhez ajánlott. Egy bögre tea/kávé édesítéséhez 1 vagy 2 tabletta ajánlott.

A Stevia adagolása: Stevia Tabletta Stevia Por Stevia Cseppek
1 teáskanál cukor helyett 1 tabletta Max. ¼ teáskanál por 2 csepp
1 evőkanál cukor helyett 2 tabletta ¼ teáskanál por 6 - 8 csepp

A Stevia kivonatai mellékhatásokat nem eredményeznek, fogyasztásuk a tapasztalatok és a tudományos vizsgálatok alapján teljesen biztonságosnak mondható. Számos szervezet, mint például az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelete (FDA) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) is teljesen biztonságosnak ismerte el a Stevia fogyasztásást, és engedélyezte is.Kocsis Benedek - Agárd

Csak egy gyors megjegyzést szeretnék tenni. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki a Steviát. Senki nem fog csalatkozni! Nincsen kibírhatatlan utóíze sem, és pillanatok alatt feloldódik, kifejtve hatásait. Imádom a terméket!”

Tovább az Összes véleményhez »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu