300-szor édesebb mint a cukor
Gyakorlatilag 0 kalória
Nem emeli a vércukor szintet
Nem okoz fogszuvasodást
Összes előny megtekintése   »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu

Gyakori kérdések a Steviával kapcsolatban

Mi a Stevia?

A Stevia Rebaudiana egy gyógynövény, amely eredetileg Dél-Amerikában, főképp Brazília és Paraguay bizonyos részein honos vadon növő kis bokor.

Mióta ismerik a Steviát a világon?

Egyes feltételezések szerint a Kolumbusz előtti Amerika őslakosai már ismerték a Steviát. „Hivatalosan” Dr. Moises Santiago Bertoni jegyezte fel elsőként 1887-ben. Dr. Bertoni tapasztalta, ahogy az indiánok édesítőként használják, például a teába.

Mennyire ismert a Stevia manapság?

Pontos adatokat nehéz lenne meghatározni, ám egy 1987-es felmérés szerint Japánból évi 700 tonna stevia(levél) került exportra! – A stevia őshonos dél-amerikai területei mellett ismert még –Különösképpen édesítőként – Európában, Nyugat-Ázsiában és a Csendes-Óceán térségében.

Melyek a legismertebb termőterületek a világon?

Elsősorban Paraguay és Brazília; azonban jelentős a Stevia termelés Japánban és Kínában is. A Csendes-óceán térségében elvétve találunk Stevia-termőterületeket. Kanada Ontario tartományának déli részén és Mexikóban is említésre méltó termőterületeket ismerni.


A Stevia fogyasztása biztonságos?

A Stevia egy természetes gyógynövény, melyet Dél-Amerika őslakos indiánjai már ismertek és használtak is. Manapság a Steviáról kijelenthető, hogy kalóriamentes, nem mérgező és teljesen biztonságos édesítőszer.

Milyen formában fogyasztható?

A Stevia por, kapszula és folyékony formában egyaránt fogyasztható. A kapszulát italok ízesítéséhez, mint a tea és a kávé ajánljuk, a port pedig a fehércukor helyett egyéb konyhai folyamatokhoz.

Hogyan használható a Stevia az ételeknél?

Általános értelembe véve a Stevia a cukrokat és a mesterséges édesítőket hivatott helyettesíteni. Ezt a szuper „cukorpótlót” az élelmiszer ipar is felhasználja: A ’Coca-Cola’ például steviával ízesíti népszerű termékét, a ’Coke Zero-t’. Japánban a rágógumi cukormentes változata stevia alapú. A japán konyha előszeretettel használja édesítőszerként a cukor helyett, például savanyúságokhoz, hal –és hús alapú ételekhez – Ez a felhasználási mód kezd egyre elterejdtebbé válni világszerte.

Mennyire édes?

Az önmagában is fogyasztható nyers stevia levelek és a gyógynövénypor 10-15-ször édesebb a cukornál. A gyógynövény kifinomult eljárással előállított kivonatai 2-300-szor is édesebbek lehetnek a cukornál. Legegyzserűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy a növényi por és a levél nagyon édes; a kivonatok peidg hihetetlenül édesek!

Helyettesítheti-e a Stevia a cukrot fogyókúra, diéta alatt?

Igen, habár a Stevia édesebb, mégis tökéletesen helyettesítheti a cukrot – ráadásul a Stevia nem rendelkezik a fehér cukor egészségromboló hatásaival. Természetes és biztosnásgos alternatívája a cukornak és egyéb mesterséges édesítőszereknek.

A Stevia valóban kalóriamentes?

Bizonyított, hogy teljes mértékben az!


Cukorbetegek is fogyaszthatják?

A cukorbetegség egy kóros és nagy odafigyelést igénylő betegség. A cukrokat és édesítőszereket nagyon meg kell válogatnia a diabéteszben szenvedőknek. A Stevia fogyasztható cukorbetegeknél is, hiszen nem emeli meg a vércukorszintet, így nyugodtan fogyasztható.

Mi a stevia titka? Minek köszönheti népszerűségét?

A különleges gyógynövény egyedi tualjdonságát a stevioside nevű összetett molekula adja. A stevioside glükóz, sophorose és steviol elegye; a gyógynövényben 8-15%-ban fellelhető. A Stevia többféle steviol glikozidot tartalmazó kivonatait szokás stevioside-nak nevezni.

Használható más édesítőszerekkel együtt?

Nyugodtan használható; azonban az édesítőszerek haszánlata terén az egészség szempontjából mértéket kell tartani. A Steviát nem ajánlott vegyíteni más mesterséges édesítőkkel.

Főzéshez/ sütéshez használható?

Természetesen! Japán kutatások szerint a Stevia ráadásul roppant hőstabil, így nyugodtan használhatjuk a konyhában.

Tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminkat?

Az ásvániy anyagok közül magnézium, kálium, foszfor, cink, vas vagy éppen mangán is megtalálható; a vitaminok közül a P, E, A és némi C-vitamint lehet megemlíteni.

Hogyan készülnek a Stevia kivonatai?

A Stevia-kivonatok készítéséhez több módszer is ismert. A legtöbb folyamat a viz kinyerésén, az elszíntelenítésen és tisztításon alapul.Kocsis Benedek - Agárd

Csak egy gyors megjegyzést szeretnék tenni. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki a Steviát. Senki nem fog csalatkozni! Nincsen kibírhatatlan utóíze sem, és pillanatok alatt feloldódik, kifejtve hatásait. Imádom a terméket!”

Tovább az Összes véleményhez »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu
Stevia
Kutatási Eredmények
Tovább »