300-szor édesebb mint a cukor
Gyakorlatilag 0 kalória
Nem emeli a vércukor szintet
Nem okoz fogszuvasodást
Összes előny megtekintése   »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu

A Cukorbetegek fogyaszthatják a Steviát

A Stevia egyes kivonatai akár 400-szor is édesebbek lehetnek az asztali cukornál. Azonban elmondható, hogy nem tartalmaznak szénhidrátot és kalóriát. A Stevia Glikémiás indexe 0, amely annyit jelent, hogy nem emeli meg a vércukorszintet. A cukorbetegségben szenvedőknek biztosnágosan ajánlott a fogyasztása!


Diabétesz ellen

A legtöbb egészségügyi szakértő szerint az egyik legjobb módja egészségünk megőrzésének, ha csökkentjük a cukorfogyasztást. A cukor redukálásával egyenes arányban csökkenthet a manapság egyre szélesebb körökben elterjedté váló cukorbetegség kockázata is.

Kevés jobb dolgot tehetünk annál, minthogy a cukrokat és mesterséges édesítőszereket egy természetes cukorpótlóval helyettesítjük! Nem is beszélve arról, hogyha a diabétesz betegsége már sajnálatos módon kialakult, akkor végérvényesen le kell tennünk a cukor fogyasztásáról, alternatív megoldások kell keresnünk!

A Stevia számtalan előnnyel rendelkezik. Mivel nem tartalmaz kalóriát és nem befolyásolja a vércukorszintet, ezért fogyasztása előnyös a cukorbetegek és a hipoglikémiások számára is. Nincs benne szénhidrát és zsír sem, ezért nagyszerű a fogyókúrázóknak, különösen azoknak, akik számolgatják a szénhidrátokat. Ugye mindenki hallotta már, hogy a túlsúly egyik előzménye lehete a cukorbetegség kialakulásának?!

A Stevia gyógyászati felhasználása évszázadokra nyúlik vissza. A paraguayi indiánok a gyógynövény gyógyhatásait teába keverve "nyerték ki". Számos korábbi, évszázados tanulmány szerint a Stevia segíthet a vércukorszint szabályozásában. A Stevia biztonságos fogyasztását a cukorbetegek számára a tapasztalatok mellett tanulmányok is egyaránt igazolják!

A stevioside nevű, ’szteviol glikozid’ vegyületnek köszönheti egyedi hatását a Stevia. A stevioside természetes édesítő, a Stevia növényben túlnyomórészt megtalálható.

A dániai Aarhus Egyetemi Kórház Endokrinológiai és Anyagcsere Tanszékén végzett vizsgálatok szerint a stevioside glükóz jelenlétében egereknél fokozza az inzulin szekréciót („elválasztás”) a hasnyálmirigyben. A kutatók állítják, “a stevioside a béta-sejtekre kifejtett közvetlen hatásával stimulálja az inzulin szekréciót. Az eredmények azt mutatják, hogy ezek az összetevők anti-hiperglikémiás szerként potenciális szerepet játszhatnak a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében”.

Egy, a ’Metabolism’ című folyóiratban megjelent 2004-es tanulmány szerint azoknál a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő alanyoknál, akik napi 1 gramm Steviát fogyasztottak számottevően csökkent a vércukorszint.

Ray Sahelian, a ’Stevia szakácskönyv’ (1999) társszerzője szerint a Stevia remek megoldás a cukorbetegek számára. “A Stevia csodálatos alternatíva a cukor és a mesterséges édesítőszerek helyett a diabéteszben szenvedőknek. Egy biztonságos, nullkalóriás, növényi eredetű édesítő, amelyet nyugod szívvel ajánlhatunk cukorbetegeknek.”

A cukorbetegség Steviaval való kezelése nagyon jól működhet, mivel természetes eredetű édesítő, biztosítja az édes ízt és csökkenti a szénhidrát bevitelt. Nullakalóriás jellemzője miatt tökéletesen illeszthető cukorbetegek étrendjébe. A Stevia számos étel és ital összetevője lehet, köztük teáké, gyümölcsleveké, joghurtoké, szójatejeké, pékáruké, gabonapelyheké, salátaönteteké vagy éppen süteményeké. A Stevia jó választás bárkinek, aki csökkenteni szeretné a szénhidrát fogyasztást, miközben nem szeretne lemondani az édességekről sem. Cukorbetegek számára az egyik lehető legjobb megoldás a Stevia fogyasztása!
Kocsis Benedek - Agárd

Csak egy gyors megjegyzést szeretnék tenni. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki a Steviát. Senki nem fog csalatkozni! Nincsen kibírhatatlan utóíze sem, és pillanatok alatt feloldódik, kifejtve hatásait. Imádom a terméket!”

Tovább az Összes véleményhez »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu