300-szor édesebb mint a cukor
Gyakorlatilag 0 kalória
Nem emeli a vércukor szintet
Nem okoz fogszuvasodást
Összes előny megtekintése   »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu

20+1 ok a Stevia mellett

1. Természetes édesítőszer, a ’szteviol glikozid’ (stevioside) vegyületnek köszönheti extrém édes ízét. Elég egy csepp is belőle, hiszen a stevia egyes kivonatai akár 2-300-szor édesebbek a hagyományos cukornál.

2. Amellett hogy édesebb, egészségesebb is a cukornál – Erre jó példa, hogy manapság már olyan vállalatok és üzletláncok is használják édesítőként a cukor helyett, mint a Coca-Cola, vagy a Starbucks.

3. A Stevia fogyasztása biztonságos – Többek között az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) és az USA Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelete (FDA) által is elfogadott tény, hogy a Stevia fogyasztása biztonságos az emberi szervezet számára.

4. Kalóriamentes és nem tartalmaz szénhidrátokat.

5. Nem addiktív – nem élénkíti a cukor és édesség utáni vágyódást.


6. Hőstabil – 200 Celsius fokig nem bomlik fel sütésnél-főzésnél.

7. Nem rákkeltő – Szemben a mesterséges édesítőkkel, melyekről egyes tudósok azt tartják, hogy az élő szervezet nehezen fogadja be a mesterséges anyagokat, ezért bizonyos édesítőszerek fokozhatják a Rák kialakulásának esélyét (mint például aszpartám, Szacharin).

8. Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják – A Stevia Glikémiás indexe 0. – a hagyomás cukoré pl.: 70, ezért nem emeli meg a vércukorszintet.

9. A cukor tökéletes alternatívája.

10. Ideális testsúly-kiegyenlítő, csökkenti az éhségérzetet.

11. A stevia remek antioxidáns, tartalmazza a szervezet és az immundrendszer védelméért felelős vegyületeket.


12. Lúgosító hatású - Nem savasít, gombaölő tulajdonságó, ezáltal például véd a Canidida-fertőzések ellen.

13. Külsőleg is használható bőrbetegségek ellen – A dél-amerikai indiánok körében hagyományosasn elterjedt a Stevia mint bőr -és sebápoló.

14. Véd a fogszuvasodás ellen – Fogkrémek összetevőjeként is alkalmazzák.

15. A legutóbbi kutatások szerint a Stevia kálcium megtartó tuljadonságú, így segíthet az osteoporosis (csontritkulás) kialakulásának a megelőzésében.

16. Kutatók kísérletek alapján arra jutottak, hogy a Stevia csökkentheti a magas vérnyomást.


17. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a fáradékonyság érzetét.

18. Nagy tradíciói vannak, tapasztalatok igazolják, hogy jól bevált cukorpótló – Manapság Japánban a piacon forgalmazott édesítőszerek 41%-a Stevia!

19. Segítheti a függőségek leküzdését (dohányzás, alkohol)

20. 2011. november 14. (Brüsszel): Az Európai Bizottság elfogadta a steviol glikozidot tartalmazó Steviát, kalóriamentes édesítőként, amely ezek után hivatalosan is fogyasztható édesítőként az európai piacokon.

+1 Magyarországon jázminpakóca néven is ismert.


Kocsis Benedek - Agárd

Csak egy gyors megjegyzést szeretnék tenni. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki a Steviát. Senki nem fog csalatkozni! Nincsen kibírhatatlan utóíze sem, és pillanatok alatt feloldódik, kifejtve hatásait. Imádom a terméket!”

Tovább az Összes véleményhez »
Hívjon vagy írjon,
ha kérdése van:
70/7733 170
info@stevia.city.hu
Stevia
Kutatási Eredmények
Tovább »